Bouwnieuws

14 december 2018

Bouw verloopt volgens planning

Op dit moment worden de vloeren van de Begane Grond gelegd. Dit volgens planning nog deze maand klaar zijn.Daarna start de bouw van de bovenverdieping.

Het bouwen van de parkeergarage start volgens planning in april. We beginnen zo laat mogelijk met het bouwrijp maken van het terrein, om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. De parkeergarage moet tegelijkertijd klaar zijn met het Orthopedisch Centrum. Dit was ook een voorwaarde om het Orthopedisch Centrum te mogen bouwen.

 

6 december 2018

Parkeren bij het ziekenhuis kan meer tijd kosten

Door de bouw van Reinier Haga Orthopedisch Centrum is er tijdelijk minder parkeerruimte op het terrein bij het LangeLand Ziekenhuis. Om ruimte te maken voor patiënten en bezoekers laten eigen medewerkers uit Zoetermeer de auto zoveel mogelijk thuis. Ook parkeert een groot deel van het personeel in de Duitslandgarage in het stadshart. Binnen twee weken zullen nog meer collega’s hier gaan parkeren. Zo doen we er alles aan om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.
Met name maandag, dinsdag en donderdag zijn drukke dagen op het parkeerterrein. We raden u aan om eerder van huis te vertrekken wanneer u een afspraak heeft in ons ziekenhuis.
Begin volgend jaar start de bouw van een parkeergarage.

27 november

De bouw verloopt volgens planning. Voor Kerst wordt over de hele begane grond de betonvloer gestort en zal de kruipruimte worden ontgraven. Daarna komen er aan de kant van het ziekenhuis de wanden van de lift, van ongeveer 3,5 meter hoog. Vervolgens komt er een soort tijdelijke grote ‘tafel’ in het midden staan, van 3,5 meter hoog en een oppervlakte van 2200 vierkante meter. Deze tijdelijke tafel maakt het mogelijk om ook de rest van de werkzaamheden in de hoogte te verrichten.

9 november 2018

Onderstaand artikel verschijnt vandaag in het blad Mijn Zaak Zoetermeer:

Vlnr: Rolf Bloem, medisch directeur OC, Joris van der Lugt, orthopeed HagaZiekenhuis Patricia Jaeger, projectdirecteur OC Lya Levert, medisch directeur LLZ Cees van der Zande, bouwdirecteur Ruud de Ridder, orthopeed LLZ Erik Booden, directievoorzitter LLZ

Orthopedische zorg waarbij de patiënt écht centraal staat

Reinier Haga Groep bouwt nieuw Orthopedisch Centrum

Aan het prikbord in het kantoor van Patricia Jaeger, algemeen directeur Orthopedisch Centrum, hangt een schets. Daarop is het nieuwe Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep te zien. Een indrukwekkend gebouw met grote ramen en warme kleuren, met veel groen eromheen. Het is nog even geduld hebben om de focuskliniek Orthopedie in het echt te aanschouwen, want het nieuwe project is in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. De kwaliteitszorg in het Orthopedisch Centrum is op elk vlak volledig gericht op de patiënt.

Lees het hele artikel

 

8 november 2018

Deze week is het bouwbord geplaatst met daarop de afbeelding van het Orthopedisch Centrum en de partijen die hieraan meewerken. De hoge kraan is aanwezig voor het opbouwen van het zogenaamde betonskelet van het OC. De kraan zal tot ongeveer april blijven staan.

18 oktober 2018

Laatste paal Orthopedisch Centrum!

Zojuist is de 176ste en daarmee laatste paal geslagen voor het Orthopedisch Centrum. Het heien is voorspoedig verlopen; de overlast werd verschillend ervaren door mensen. We danken collega’s, patiënten, bezoekers en omwonenden voor het begrip.

 

12 oktober 2018

Trillings- en geluidsoverlast

Zoals goed te merken is het heien inmiddels gestart. Helaas kunnen we weinig doen om de trillings- en geluidsoverlast te beperken. Wel helpt meer informatie mogelijk bij het accepteren van deze gevolgen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit gaandeweg ook anders kan lopen, omdat heiwerk niet altijd precies te plannen is. Men kan tijdens het heien zaken tegenkomen waardoor aanpassing nodig is.

– Volgens planning duurt het heien 7 dagen. Het streven is om eind volgende week gereed te zijn met het heiwerk.
– In het weekend wordt niet geheid.
– Heiwerk vindt plaats tussen 7.00 en 18.30 uur.
– Het heien van een paal duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
– Het doel is om ongeveer 20 tot 30 palen per dag te heien.

 

Tot slot: Iedereen ervaart overlast anders. De overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers zal over het algemeen gaandeweg minder worden, omdat als eerste de rij wordt geheid vlakbij het ziekenhuis. De overige palen komen hier achter, waarbij de eerste rij de trillingen zal dempen.

Onze excuses voor de overlast.

12 oktober 2018

Eerste paal geslagen

Op donderdag 11 oktober startte de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Volgens planning zal het centrum in het eerste kwartaal van 2020 geopend worden.

Lees meer

28 september 2018

Uitstel eerste heipaal

Eerder is gecommuniceerd dat de eerste heipaal van het Orthopedisch Centrum volgens planning 1 oktober zou worden geslagen. Deze datum is uitgesteld tot nader order.

21 september 2018

Fotoverslag

De voorbereidingen voor de bouw van het Orthopedisch Centrum zijn inmiddels in volle gang. Tijdelijk zullen hierdoor veel minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Medewerkers die dichtbij wonen wordt gevraagd om nog vaker dan nu met de fiets te komen. Medewerkers van verder weg krijgen gelegenheid om te parkeren in de Duitslandgarage nabij onze Huidkliniek. Zo doen we er met elkaar alles aan om ons ziekenhuis, ook tijdens de bouw, zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor patiënten en bezoekers.

 

Voor de tijd dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de grote fietsenstalling staan er fietsen rekken langs het energiegebouw.

.

De grote fietsenstalling wordt verplaatst naar een tijdelijke plek.

.

De keten van de aannemer zijn geplaatst voor de bouw van het Orthopedisch Centrum.

.

De werkzaamheden voor het maken van de bouwinrit naar de Aziëlaan zijn gestart. Hierdoor kan het bouwverkeer veilig van en naar het terrein rijden.

.

Bij de oude stoomverdeler zaten alle afsluiters vast. Hierdoor was het niet mogelijk om delen zonder stoom te zetten. De hele verdeler is in een week vervangen van zaterdag 9 september tot donderdag 13 september zodat we bij werkzaamheden of calamiteiten wel weer goed kunnen schakelen.

.

Het bouwrijp maken nadert zijn voltooiing. Alle leiding die er nog lagen zijn omgelegd. De plek waar het Orthopedisch Centrum zal komen is klaargemaakt om het heien te kunnen starten.

 

.

.

18 september 2018

Voorbereiding bouw

Hartelijk dank voor uw interesse in de bouw van ons Orthopedisch Centrum in Zoetermeer.

Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Zo kunnen wij gaan bouwen zodra de bouwvergunning binnen is. Het betreft voorbereidingen voor de bouw van het centrum en (nog) niet voor de beoogde parkeergarage.

Veiligheid
Met het oog op de veiligheid van medewerkers, onze patiënten en bezoekers, maken we alvast een aparte inrit voor bouwverkeer. Deze komt uit op de Aziëweg.

Planning
Het zogenaamd ‘bouwrijp’ maken van het terrein duurt tot eind september. Het benodigde heiwerk duurt naar verwachting zes werkdagen, van 7.00 tot 18.00 uur.

Informatie
Helaas is overlast voor iedereen in de komende periode onvermijdelijk. Het gaat dan vooral om het tekort aan parkeerplaatsen en om geluidshinder vanwege de bouw. We doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Wilt u via email nieuws ontvangen over dit onderwerp? Stuurt u dan een mailtje naar oc@llz.nl.