Bouwnieuws

juli 2019

RHG-groep trakteert op pannenbier ter ere van hoogste punt

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.

Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt traditioneel bier geschonken dat door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld. Op deze wijze bedankte de Reinier Haga Groep de mensen op de bouwplaats voor hun inzet tot nu toe.

Het orthopedisch centrum
Het ultramoderne orthopedisch centrum in aanbouw bestaat uit 7.500 m2 en is verdeeld over drie verdiepingen. Het centrum beschikt straks onder andere over vier operatiekamers,  44 bedden en 15 dagbehandelingsbedden/-stoelen.

Het orthopedisch centrum is verbonden aan het LangeLand Ziekenhuis en kan waar nodig gebruik maken van alle aanvullende medische voorzieningen.  Ook kan men revalideren in een nabijgelegen zorghotel.

Deskundigen
In het centrum zullen twintig uiterst deskundige orthopeden en assisterend en verplegend personeel uit het HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf ziekenhuis en LangeLand Ziekenhuis samenwerken. Zij werken -ook nu al- nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten, gezondheidscoaches en thuiszorgorganisaties. Zo versterken zij elkaars expertise rondom het herstel van de patiënt.

Oplevering
In april 2020 wordt het orthopedisch centrum officieel geopend. Voor die tijd krijgen omwonenden en belangstellenden de gelegenheid het pand te bezichtigen.

bekijk hier een korte video-impressie

juni 2019

Hoogste punt bereikt!

Het hoogste punt van het OC is bereikt met de wand rechts op de voorgrond. De vloer waar je op kijkt is het dak en de wand is een onderdeel van de liftschacht die naar de techniekruimte op het dak gaat.

Verder is een start gemaakt met het aanbrengen van de installaties. Op de foto’s zie je de slangen van de vloerverwarming op de begane grond. Nooit meer koude voeten hier!

Op dit moment komen er nog meer vaklieden voor specialistische werkzaamheden naar het pand. Voor hen is inmiddels een tijdelijke parkeervoorziening gemaakt op het ziekenhuisterrein bij het dialysecentrum.

16 april 2019

Dakvloer

Momenteel wordt de dakvloer bekisting aangebracht voor de betonstort begin mei. Op de dakvloer komen nog de technische ruimtes voor de gebouwgebonden installaties zoals de luchtbehandeling, koeling en verwarming.

Bovenstaande foto: Raymond du Chatinier

.

1 april 2019

Tweede verdiepingsvloer gestort

Inmiddels is ook de tweede verdiepingsvloer gestort. Op deze vloer komen onder meer de dagbehandeling, de operatiekamers en OK-gerelateerde ruimtes. Hierna volgen nieuwe kolommen en het dak. Volgens planning is het storten van beton eind april klaar.

Foto: Ferd Veelenturf
7 maart 2019

Voorbereiding liftkern en stort tweede verdiepingsvloer

Op onderstaande foto’s zijn de voorbereiding van de liftkern en de stort van de tweede verdiepingsvloer te zien.

Foto’s: Raymond du Chatinier
25 februari 2019

Betonvloer eerste verdieping gestort

Afgelopen vrijdag is de betonvloer gestort voor de eerste verdieping. Voorman Evert van der Laars licht toe dat hiervoor binnen 8 uur 50 vrachtwagens met beton zijn aangevoerd. De vloer ligt er goed in, hij is vlak, goed afgewerkt en vertoont geen scheuren. Vanmiddag worden de zijkanten van de liftschacht en het trappenhuis gestort.

Foto: Ferd Veelenturf
Foto’s: Michiel Raaphorst

 

19 februari 2019

Het perspectief van Raymond, de torenkraanmachinist

De bouw verloopt nog steeds volgens planning. We nemen even een kijkje vanuit een toplocatie!

 

18 januari 2019

Orthopedisch Centrum op schema, bouw parkeergarage start later

De werkzaamheden voor het Orthopedisch Centrum verlopen voorspoedig. Zoals het er nu naar uitziet wordt het centrum eind 2019/begin 2020 bouwkundig opgeleverd. Daarna zijn nog enkele maanden nodig om het gebruiksklaar te maken, waarna de deuren in het tweede kwartaal open kunnen.

De bouw van de parkeergarage start later dan gepland, omdat voor de aanbesteding extra tijd nodig is. We hopen hiermee in mei van dit jaar te kunnen starten. Voor de bouw van de garage is ongeveer zes maanden nodig, waarmee eind 2019 opgeleverd kan worden. Dit betekent dat de garage ruim op tijd klaar is voordat het Orthopedisch Centrum zal openen.

14 december 2018

Bouw verloopt volgens planning

Op dit moment worden de vloeren van de Begane Grond gelegd. Dit volgens planning nog deze maand klaar zijn.Daarna start de bouw van de bovenverdieping.

Het bouwen van de parkeergarage start volgens planning in april. We beginnen zo laat mogelijk met het bouwrijp maken van het terrein, om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. De parkeergarage moet tegelijkertijd klaar zijn met het Orthopedisch Centrum. Dit was ook een voorwaarde om het Orthopedisch Centrum te mogen bouwen.

 

6 december 2018

Parkeren bij het ziekenhuis kan meer tijd kosten

Door de bouw van Reinier Haga Orthopedisch Centrum is er tijdelijk minder parkeerruimte op het terrein bij het LangeLand Ziekenhuis. Om ruimte te maken voor patiënten en bezoekers laten eigen medewerkers uit Zoetermeer de auto zoveel mogelijk thuis. Ook parkeert een groot deel van het personeel in de Duitslandgarage in het stadshart. Binnen twee weken zullen nog meer collega’s hier gaan parkeren. Zo doen we er alles aan om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.
Met name maandag, dinsdag en donderdag zijn drukke dagen op het parkeerterrein. We raden u aan om eerder van huis te vertrekken wanneer u een afspraak heeft in ons ziekenhuis.
Begin volgend jaar start de bouw van een parkeergarage.

27 november

De bouw verloopt volgens planning. Voor Kerst wordt over de hele begane grond de betonvloer gestort en zal de kruipruimte worden ontgraven. Daarna komen er aan de kant van het ziekenhuis de wanden van de lift, van ongeveer 3,5 meter hoog. Vervolgens komt er een soort tijdelijke grote ‘tafel’ in het midden staan, van 3,5 meter hoog en een oppervlakte van 2200 vierkante meter. Deze tijdelijke tafel maakt het mogelijk om ook de rest van de werkzaamheden in de hoogte te verrichten.

9 november 2018

Onderstaand artikel verschijnt vandaag in het blad Mijn Zaak Zoetermeer:

Vlnr: Rolf Bloem, medisch directeur OC, Joris van der Lugt, orthopeed HagaZiekenhuis Patricia Jaeger, projectdirecteur OC Lya Levert, medisch directeur LLZ Cees van der Zande, bouwdirecteur Ruud de Ridder, orthopeed LLZ Erik Booden, directievoorzitter LLZ

Orthopedische zorg waarbij de patiënt écht centraal staat

Reinier Haga Groep bouwt nieuw Orthopedisch Centrum

Aan het prikbord in het kantoor van Patricia Jaeger, algemeen directeur Orthopedisch Centrum, hangt een schets. Daarop is het nieuwe Orthopedisch Centrum van de Reinier Haga Groep te zien. Een indrukwekkend gebouw met grote ramen en warme kleuren, met veel groen eromheen. Het is nog even geduld hebben om de focuskliniek Orthopedie in het echt te aanschouwen, want het nieuwe project is in het eerste kwartaal van 2020 afgerond. De kwaliteitszorg in het Orthopedisch Centrum is op elk vlak volledig gericht op de patiënt.

Lees het hele artikel

 

8 november 2018

Deze week is het bouwbord geplaatst met daarop de afbeelding van het Orthopedisch Centrum en de partijen die hieraan meewerken. De hoge kraan is aanwezig voor het opbouwen van het zogenaamde betonskelet van het OC. De kraan zal tot ongeveer april blijven staan.

18 oktober 2018

Laatste paal Orthopedisch Centrum!

Zojuist is de 176ste en daarmee laatste paal geslagen voor het Orthopedisch Centrum. Het heien is voorspoedig verlopen; de overlast werd verschillend ervaren door mensen. We danken collega’s, patiënten, bezoekers en omwonenden voor het begrip.

 

12 oktober 2018

Trillings- en geluidsoverlast

Zoals goed te merken is het heien inmiddels gestart. Helaas kunnen we weinig doen om de trillings- en geluidsoverlast te beperken. Wel helpt meer informatie mogelijk bij het accepteren van deze gevolgen. Het is echter belangrijk om te weten dat dit gaandeweg ook anders kan lopen, omdat heiwerk niet altijd precies te plannen is. Men kan tijdens het heien zaken tegenkomen waardoor aanpassing nodig is.

– Volgens planning duurt het heien 7 dagen. Het streven is om eind volgende week gereed te zijn met het heiwerk.
– In het weekend wordt niet geheid.
– Heiwerk vindt plaats tussen 7.00 en 18.30 uur.
– Het heien van een paal duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
– Het doel is om ongeveer 20 tot 30 palen per dag te heien.

 

Tot slot: Iedereen ervaart overlast anders. De overlast voor patiënten, bezoekers en medewerkers zal over het algemeen gaandeweg minder worden, omdat als eerste de rij wordt geheid vlakbij het ziekenhuis. De overige palen komen hier achter, waarbij de eerste rij de trillingen zal dempen.

Onze excuses voor de overlast.

12 oktober 2018

Eerste paal geslagen

Op donderdag 11 oktober startte de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Volgens planning zal het centrum in het eerste kwartaal van 2020 geopend worden.

Lees meer

28 september 2018

Uitstel eerste heipaal

Eerder is gecommuniceerd dat de eerste heipaal van het Orthopedisch Centrum volgens planning 1 oktober zou worden geslagen. Deze datum is uitgesteld tot nader order.

21 september 2018

Fotoverslag

De voorbereidingen voor de bouw van het Orthopedisch Centrum zijn inmiddels in volle gang. Tijdelijk zullen hierdoor veel minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Medewerkers die dichtbij wonen wordt gevraagd om nog vaker dan nu met de fiets te komen. Medewerkers van verder weg krijgen gelegenheid om te parkeren in de Duitslandgarage nabij onze Huidkliniek. Zo doen we er met elkaar alles aan om ons ziekenhuis, ook tijdens de bouw, zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor patiënten en bezoekers.

 

Voor de tijd dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de grote fietsenstalling staan er fietsen rekken langs het energiegebouw.

.

De grote fietsenstalling wordt verplaatst naar een tijdelijke plek.

.

De keten van de aannemer zijn geplaatst voor de bouw van het Orthopedisch Centrum.

.

De werkzaamheden voor het maken van de bouwinrit naar de Aziëlaan zijn gestart. Hierdoor kan het bouwverkeer veilig van en naar het terrein rijden.

.

Bij de oude stoomverdeler zaten alle afsluiters vast. Hierdoor was het niet mogelijk om delen zonder stoom te zetten. De hele verdeler is in een week vervangen van zaterdag 9 september tot donderdag 13 september zodat we bij werkzaamheden of calamiteiten wel weer goed kunnen schakelen.

.

Het bouwrijp maken nadert zijn voltooiing. Alle leiding die er nog lagen zijn omgelegd. De plek waar het Orthopedisch Centrum zal komen is klaargemaakt om het heien te kunnen starten.

 

.

.

18 september 2018

Voorbereiding bouw

Hartelijk dank voor uw interesse in de bouw van ons Orthopedisch Centrum in Zoetermeer.

Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Zo kunnen wij gaan bouwen zodra de bouwvergunning binnen is. Het betreft voorbereidingen voor de bouw van het centrum en (nog) niet voor de beoogde parkeergarage.

Veiligheid
Met het oog op de veiligheid van medewerkers, onze patiënten en bezoekers, maken we alvast een aparte inrit voor bouwverkeer. Deze komt uit op de Aziëweg.

Planning
Het zogenaamd ‘bouwrijp’ maken van het terrein duurt tot eind september. Het benodigde heiwerk duurt naar verwachting zes werkdagen, van 7.00 tot 18.00 uur.

Informatie
Helaas is overlast voor iedereen in de komende periode onvermijdelijk. Het gaat dan vooral om het tekort aan parkeerplaatsen en om geluidshinder vanwege de bouw. We doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Wilt u via email nieuws ontvangen over dit onderwerp? Stuurt u dan een mailtje naar oc@llz.nl.