Cees van der Zande start als Directeur Strategisch Vastgoed RHG

9 november 2016

Cees van der Zande is sinds deze maand gestart als Directeur Strategisch Vastgoed van de Reinier Haga Groep (RHG). In deze functie is hij verantwoordelijk voor het vormgeven van de vastgoedorganisatie binnen de groep en de ziekenhuizen.

Van der Zande is benoemd door de Raad van Bestuur van de RHG, vanuit de behoefte om de vastgoedstrategie op groepsniveau te positioneren en te organiseren.

Als Directeur Strategisch Vastgoed zal Van der Zande zich bezighouden met de vastgoedstrategie en de huidige en nieuwe bouwprojecten van de RHG. Concrete projecten zijn onder meer de bouw van het Orthopedisch Centrum in Zoetermeer, het op vastgoedniveau invulling geven aan het strategisch beleidsplan van de RHG en het presenteren van een vastgoedvisie op de lange termijn.

Vanwege zijn nieuwe functie is Van der Zande gestopt met zijn werkzaamheden voor Reinier de Graaf en is hij in dienst getreden van de RHG. Wel blijft hij eindverantwoordelijk voor het afronden van de vorig jaar opgeleverde nieuwbouw van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Zijn standplaats blijft Delft, maar Cees zal ook veelvuldig aanwezig zijn in het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis.

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder 

2019 was ‘een bewogen jaar’ voor Reinier Haga Groep

5 juni 2020

2019 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) ‘een bewogen jaar’. Dat zegt interim bestuursvoorzitter en CFO Jeroen van Roon in het voorwoord van het Jaarverslag 2019 van de RHG. “Bestuurlijk is er een intensieve discussie gevoerd over de vraag of de ziekenhuizen de stap van een bestuurlijke naar een juridische fusie moeten maken. Besloten is om dat niet te […]

Lees verder 

Diana Monissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

2 april 2020

Elmer Mulder, de voorzitter van de raad van toezicht (RvT), verlaat de Reinier Haga Groep (RHG) per 1 april omdat zijn termijn is verstreken. Diana Monissen is per die datum de nieuwe voorzitter van de RvT. Elmer Mulder was tien jaar betrokken bij RHG en zijn voorgangers. Hij blikt terug op een turbulente periode waarin mooie dingen zijn bereikt. Mulder: […]

Lees verder 

Directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese vertrekt bij Reinier de Graaf

23 maart 2020

Stefan Kroese stopt als directeur Bedrijfsvoering bij Reinier de Graaf. Per 1 mei a.s. gaat hij een nieuwe uitdaging aan als voorzitter raad van bestuur bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Waarnemend voorzitter RHG Jeroen van Roon spreekt over ‘toeval’, dat deze benoeming zo vlak na het tijdelijk vertrek van Martin van Rijn bekend is geworden. “Dat zijn aanstelling nu gebeurt waarin […]

Lees verder