2019 was ‘een bewogen jaar’ voor Reinier Haga Groep

5 juni 2020

2019 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) ‘een bewogen jaar’. Dat zegt interim bestuursvoorzitter en CFO Jeroen van Roon in het voorwoord van het Jaarverslag 2019 van de RHG. “Bestuurlijk is er een intensieve discussie gevoerd over de vraag of de ziekenhuizen de stap van een bestuurlijke naar een juridische fusie moeten maken. Besloten is om dat niet te doen. In plaats daarvan wordt nu een ontvlechting onderzocht.”

Financieel is 2019 positief verlopen. Het resultaat bedroeg 9,4 miljoen euro, dat is 3,8 miljoen hoger dan in 2018.  De omzet bedroeg ruim 991 miljoen euro, een toename van ongeveer 26 miljoen euro. Daarmee is het doel, een financieel resultaat van 1 procent van de omzet, bijna gehaald. De financiële resultaten maakten het ook mogelijk de onvoorzien forse CAO-stijging goed op hebben vangen.

Mooie resultaten

Door de verschillende onderdelen van de RHG zijn mooie resultaten bereikt. Zo zijn de bouw van het Orthopedisch Centrum en een nieuwe parkeergarage in Zoetermeer zover gevorderd dat beide openen in 2020. In Delft is gestart met de bouw van nieuwe OK’s. In het HagaZiekenhuis opende het eerste MRI-Ablatiecentrum van de Benelux.

Dat 2020 financieel een uitzonderlijk jaar wordt, is ook duidelijk: de coronacrisis zorgt voor enorme verschuivingen van zorg en omzet. Een groot deel van 2020 zal opgaan aan het in goede banen leiden van het opstarten van de non-COVID-zorg en overleg over hoe om te gaan met de financiële situatie.

Alle cijfers en een verantwoording staan in het Jaarverslag 2019 van de Reinier Haga Groep. Hierin staan ook de resultaten van de drie ziekenhuizen die de groep vormen: Reinier de Graaf (Delft), HagaZiekenhuis van Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer).

Kerncijfers

Kerncijfers 2019
Kerncijfers 2019. Klik op tabel voor grote versie

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder 

Diana Monissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

2 april 2020

Elmer Mulder, de voorzitter van de raad van toezicht (RvT), verlaat de Reinier Haga Groep (RHG) per 1 april omdat zijn termijn is verstreken. Diana Monissen is per die datum de nieuwe voorzitter van de RvT. Elmer Mulder was tien jaar betrokken bij RHG en zijn voorgangers. Hij blikt terug op een turbulente periode waarin mooie dingen zijn bereikt. Mulder: […]

Lees verder 

Directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese vertrekt bij Reinier de Graaf

23 maart 2020

Stefan Kroese stopt als directeur Bedrijfsvoering bij Reinier de Graaf. Per 1 mei a.s. gaat hij een nieuwe uitdaging aan als voorzitter raad van bestuur bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Waarnemend voorzitter RHG Jeroen van Roon spreekt over ‘toeval’, dat deze benoeming zo vlak na het tijdelijk vertrek van Martin van Rijn bekend is geworden. “Dat zijn aanstelling nu gebeurt waarin […]

Lees verder 

Martin van Rijn tijdelijk minister

20 maart 2020

Martin van Rijn is tijdelijk teruggetreden als voorzitter van de raad van bestuur. Hij is door de premier gevraagd om Bruno Bruins te vervangen. De benoeming is tijdelijk, voor de duur van de Corona-crisis. Jeroen van Roon zal zijn taken waarnemen tot het moment dat de Raad van Toezicht een besluit heeft genomen over zijn vervanging. Martin van Rijn: ‘Ik […]

Lees verder