2019 was ‘een bewogen jaar’ voor Reinier Haga Groep

5 juni 2020

2019 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) ‘een bewogen jaar’. Dat zegt interim bestuursvoorzitter en CFO Jeroen van Roon in het voorwoord van het Jaarverslag 2019 van de RHG. “Bestuurlijk is er een intensieve discussie gevoerd over de vraag of de ziekenhuizen de stap van een bestuurlijke naar een juridische fusie moeten maken. Besloten is om dat niet te doen. In plaats daarvan wordt nu een ontvlechting onderzocht.”

Financieel is 2019 positief verlopen. Het resultaat bedroeg 9,4 miljoen euro, dat is 3,8 miljoen hoger dan in 2018.  De omzet bedroeg ruim 991 miljoen euro, een toename van ongeveer 26 miljoen euro. Daarmee is het doel, een financieel resultaat van 1 procent van de omzet, bijna gehaald. De financiële resultaten maakten het ook mogelijk de onvoorzien forse CAO-stijging goed op hebben vangen.

Mooie resultaten

Door de verschillende onderdelen van de RHG zijn mooie resultaten bereikt. Zo zijn de bouw van het Orthopedisch Centrum en een nieuwe parkeergarage in Zoetermeer zover gevorderd dat beide openen in 2020. In Delft is gestart met de bouw van nieuwe OK’s. In het HagaZiekenhuis opende het eerste MRI-Ablatiecentrum van de Benelux.

Dat 2020 financieel een uitzonderlijk jaar wordt, is ook duidelijk: de coronacrisis zorgt voor enorme verschuivingen van zorg en omzet. Een groot deel van 2020 zal opgaan aan het in goede banen leiden van het opstarten van de non-COVID-zorg en overleg over hoe om te gaan met de financiële situatie.

Alle cijfers en een verantwoording staan in het Jaarverslag 2019 van de Reinier Haga Groep. Hierin staan ook de resultaten van de drie ziekenhuizen die de groep vormen: Reinier de Graaf (Delft), HagaZiekenhuis van Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer).

Kerncijfers

Kerncijfers 2019
Kerncijfers 2019. Klik op tabel voor grote versie

Jeroen van Roon treedt na ontvlechting terug uit RvB Reinier Haga Groep

17 december 2021

Van Roon rondt proces van ontvlechting af en vervolgt loopbaan bij Boer & Croon.

Lees verder 

Bestuurders RHG voldoen aan WNT

10 december 2021

In Zorgvisie is een artikel gepubliceerd over de beloning van bestuurders van de Reinier Haga Groep. In reactie op dit bericht kunnen we bevestigen dat de beloning van de bestuurders voldoet aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Zowel bestuurders in vaste dienst als interim bestuurders houden zich aan deze maximum norm.

Lees verder 

Bestuursverslag 2020 verschenen

17 november 2021

Vandaag publiceert de Reinier Haga Groep haar bestuursverslag over 2020. Hieronder staat het voorwoord van Jeroen van Roon, voorzitter a.i. van de raad van bestuur. Hij blikt terug op het bijzondere COVID-19 jaar, de ontvlechting, enkele bijzonderheden van de drie ziekenhuizen en geeft aan dat dit het laatste jaarverslag van de RHG zal zijn. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van […]

Lees verder 

Overlijden Erik Booden

2 november 2021

Op 2 november ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Erik Booden onverwacht is overleden. Dit raakt ons diep.

Lees verder 

Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Lees verder