Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Eringa is een ervaren bestuurder in de publieke en semipublieke sector. Zo is hij tevens voorzitter van Stichting Open Nederland. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het organiseren van testcapaciteit in de Covid-19 pandemie. Voorheen was hij onder meer voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, president-directeur van ProRail, CEO van Transdev Nederland en algemeen directeur/ gemeentesecretaris in Nijmegen. Eringa begon zijn loopbaan binnen de politie waar hij van 2002 tot 2006 hoofdcommissaris en korpschef was van Regio Flevoland.

Pier Eringa: “juist nu is het van belang voor het LangeLand en RHG om vooruit te kijken. Met het voorgenomen besluit van de ontvlechting van het RHG, waarin het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand samen verder willen gaan, is een goede stap voorwaarts gezet. Daar moet nu invulling en vooral opvolging aan worden gegeven. Een opgave waar ik graag mee aan de slag ga.”  

De Reinier Haga Groep en het LangeLand Ziekenhuis kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe bestuurder. Bestuursvoorzitter RHG Jeroen van Roon: “Met zijn ervaring en persoonlijkheid is Pier een welkome aanvulling in ons team. Naast de dagelijkse leiding over het ziekenhuis, gaat hij aan de slag met de verdere samenwerking tussen het Haga en LangeLand. Pier komt dan ook op een goed moment binnen.“ 

Jeroen van Roon treedt na ontvlechting terug uit RvB Reinier Haga Groep

17 december 2021

Van Roon rondt proces van ontvlechting af en vervolgt loopbaan bij Boer & Croon.

Lees verder 

Bestuurders RHG voldoen aan WNT

10 december 2021

In Zorgvisie is een artikel gepubliceerd over de beloning van bestuurders van de Reinier Haga Groep. In reactie op dit bericht kunnen we bevestigen dat de beloning van de bestuurders voldoet aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Zowel bestuurders in vaste dienst als interim bestuurders houden zich aan deze maximum norm.

Lees verder 

Bestuursverslag 2020 verschenen

17 november 2021

Vandaag publiceert de Reinier Haga Groep haar bestuursverslag over 2020. Hieronder staat het voorwoord van Jeroen van Roon, voorzitter a.i. van de raad van bestuur. Hij blikt terug op het bijzondere COVID-19 jaar, de ontvlechting, enkele bijzonderheden van de drie ziekenhuizen en geeft aan dat dit het laatste jaarverslag van de RHG zal zijn. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van […]

Lees verder 

Overlijden Erik Booden

2 november 2021

Op 2 november ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Erik Booden onverwacht is overleden. Dit raakt ons diep.

Lees verder 

RHG neemt voorgenomen besluit over ontvlechting

16 september 2021

HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis streven naar fusie, Reinier de Graaf gaat zelfstandig verder

Lees verder