Extra locatie en uitbreiding operatiecapaciteit Prostaatkankercentrum

2 juli 2019

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum heeft 1 juli een tweede locatie geopend in het HagaZiekenhuis (locatie Leyweg). Patiënten met een verdenking op prostaatkanker kunnen hier terecht voor het eerste consult en onderzoek. Ook is de capaciteit voor prostaatkankeroperaties in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft met 50 procent uitgebreid. Hierdoor wordt de wachttijd voor een operatie verkort van zes tot maximaal drie weken. De extra voorzieningen zijn nodig om de groeiende stroom van patiënten in de regio zo snel mogelijk te kunnen behandelen.

“Patiënten die doorverwezen worden door hun huisarts verkeren in onzekerheid en willen zo snel mogelijk duidelijkheid over hun gezondheid” aldus uroloog John van der Hoeven. “Om daar goed op in te kunnen spelen, hebben we een extra locatie in het HagaZiekenhuis geopend. De patiënt kiest of hij het eerste consult in Delft of Den Haag wil laten plaatsvinden. Door de opening van onze tweede locatie zijn we niet alleen in staat om de wachttijd na doorverwijzing door de huisarts tot een minimum te beperken, ook scheelt het onze patiënten uit de regio Haaglanden reistijd.”

John van der Hoeven voert de operaties in het Reinier Haga Prostaatkankercentrum gezamenlijk uit met uroloog Jasper Tijsterman, met behulp van de Da Vinci-operatierobot in combinatie met de neurosafe techniek. Tijdens de operatie onderzoekt een patholoog direct het weefsel van de prostaat om te kijken of dit vrij is van kanker. Door de neurosafe techniek worden, als het weefsel schoon is, de zenuwen die de penis bedienen, gespaard. De kans op impotentie en incontinentie kan hierdoor drastisch dalen. De resultaten zijn tot nu toe veelbelovend. Drie maanden na de operatie verliest 70 procent van de patiënten nagenoeg geen urine meer en na één jaar ligt dat percentage op maar liefst 94 procent. In 2018 bleef er in slechts 11,8 procent van de gevallen na de operatie kankerweefsel achter. Landelijk is dit percentage >20 procent.

De operateurs van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum kunnen met behulp van de Da Vinci-operatierobot veel nauwkeuriger opereren. Zo wordt het risico op complicaties verkleind zoals bloedverlies, incontinentie en impotentie bij mannen van wie de prostaat vanwege (niet uitgezaaide) prostaatkanker moet worden verwijderd. Ook kan met de operatierobot de tumor nauwkeuriger worden verwijderd. Gecombineerd met de uitbreiding van de operatiecapaciteit en de verkorting van de wachttijd kan de zorg verder worden verbeterd.

HagaZiekenhuis en LangeLand gefuseerd; einde Reinier Haga Groep

1 maart 2023

Vandaag is de Reinier Haga Groep, de bestuurlijke fusie tussen het Langeland Ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het Reinier de Graaf ziekenhuis, opgeheven. Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer zijn officieel gefuseerd tot HagaZiekenhuis, met een vestiging in Den Haag en een in Zoetermeer. Vanaf 2019 werd duidelijk dat de bestuurlijke fusie tussen de drie ziekenhuizen […]

Lees verder 

Ondernemingsraad Reinier Haga Orthopedisch Centrum en Reinier Haga Groep maken afspraken

22 februari 2023

Geen uitspraak Ondernemingskamer nodig na afspraken De ondernemingsraad van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) en de Reinier Haga Groep hebben met elkaar afgesproken op welke wijze de ondernemingsraad betrokken wordt bij de toekomst van de orthopedische zorg in Zoetermeer. Het RHOC krijgt voldoende mogelijkheden om zich te kunnen ontwikkelen. Door deze afspraken, vastgelegd in een convenant, is een uitspraak […]

Lees verder 

16 februari nieuwe procedure Ondernemingskamer over RHG (update)

19 januari 2023

De Ondernemingsraad van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC) heeft een verzoekschrift ingediend bij de Ondernemingskamer over de ontvlechting van de Reinier Haga Groep (RHG). Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Ondernemingskamer dit verzoekschrift gaat behandelen. De RHG, het HagaZiekenhuis, het Reinier de Graaf ziekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis zijn de aandeelhouders van het RHOC.

Lees verder 

Besluit fusie definitief: HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis gaan samen verder

15 december 2022

Het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer en het topklinische HagaZiekenhuis in Den Haag gaan samen verder. Dat formele besluit is deze week genomen. Door de aanstaande fusie blijft er goede ziekenhuiszorg met hoog specialistische kennis en kunde dicht bij huis voor patiënten in Zoetermeer, Den Haag en omgeving. Daarnaast komt er binnen enkele jaren een modern ziekenhuisgebouw in Zoetermeer. De naam van het gefuseerde ziekenhuis wordt HagaZiekenhuis. De twee locaties gaan HagaZiekenhuis Den Haag en HagaZiekenhuis Zoetermeer heten.

Lees verder 

RHG heeft nieuwe raad van toezicht

De raad van toezicht van de Reinier Haga Groep heeft woensdag 14 december een definitief besluit genomen over de fusie. Op dat moment is de raad van toezicht teruggetreden en de nieuwe raad van toezicht met 5 leden gestart.

Lees verder 

RHG tevreden met uitspraak Ondernemingskamer: Reinier de Graaf versneld zelfstandig

16 november 2022

Vandaag is bekend geworden dat de Ondernemingskamer gehoor geeft aan het gezamenlijke verzoek van de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep voor vervroegde uittreding van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat per direct zelfstandig verder. Als gevolg hiervan zal de bestuurder vanuit het Reinier de Graaf ziekenhuis geen deel meer uitmaken van de raad van […]

Lees verder 

Verzoek van ziekenhuizen Reinier Haga Groep tot versnelde uittreding Reinier de Graaf ziekenhuis

4 november 2022

Volgende week donderdag zal er een zitting plaatsvinden van de Ondernemingskamer waarin de ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep (RHG) gezamenlijk aan de Ondernemingskamer verzoeken tot een tijdelijke vervroegde bestuurlijke ontvlechting. Dit houdt in dat het Reinier de Graaf ziekenhuis vooruitlopend op een definitieve ontvlechting zelfstandig verder gaat en dat de bestuurder van het Reinier de Graaf geen onderdeel meer […]

Lees verder 

Zekerheid LangeLand Ziekenhuis stap dichterbij

1 november 2022

De ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep (RHG), de zorgverzekeraars, banken en het Waarborgfonds Zorg (WfZ) hebben maandag 31 oktober in een goede sfeer een nuttig en constructief overleg gehad.

Lees verder 

Reactie RHG op brief Cliëntenraad LLZ

18 oktober 2022

De CR is zeer betrokken en heeft op duidelijke manier zijn zorgen over het proces van de ontvlechting van de RHG en over de voorgenomen juridische fusie van het HagaZiekenhuis met het LangeLand Ziekenhuis geuit.
We onderschrijven het belang van duidelijkheid voor de toekomst van de ziekenhuizen voor zowel medewerkers als patiënten.

Zoals bekend, streven we ernaar om op 31 oktober a.s. overeenstemming te hebben met externe partijen. Daarna zullen alle adviesgremia, dus ook de cliëntenraden van de drie ziekenhuizen, nieuwe adviesaanvragen ontvangen en krijgen zij voldoende tijd om hierop te reageren.

Lees verder 

Reactie namens de RHG naar aanleiding van artikel Omroep West

11 oktober 2022

Naar aanleiding van het artikel dat bij Omroep West is verschenen laten wij u het volgende weten: Het proces van de ontvlechting van de RHG is complex. We willen op een goede en zorgvuldige manier uit elkaar gaan; het belang van de patiënt en van de medewerkers staat hierbij altijd voorop. Op dit moment zijn de onderhandelingen met alle betrokken partijen nog […]

Lees verder 

Patricia Jaeger verlaat RHOC

5 september 2022

Algemeen directeur Patricia Jaeger van het Orthopedisch Centrum stopt met haar werkzaamheden als bestuurder per 1 oktober 2022.

Lees verder 

Jeroen van Roon treedt terug als bestuurder van de Reinier Haga Groep

25 februari 2022

In december maakte Van Roon bekend taken over te dragen aan collega-bestuurders en zijn interim rol af te ronden. De bestuurders van de ziekenhuizen krijgen zo de ruimte om in het finale stadium van de ontvlechting de volle verantwoording te nemen voor de afspraken die worden gemaakt. Pier Eringa (directievoorzitter a.i. LangeLand Ziekenhuis) vormt vanaf 1 maart samen met Carina […]

Lees verder 

Vertrek Carla van de Wiel

7 februari 2022

In goed onderling overleg hebben de raad van toezicht van de Reinier Haga Groep (RHG) en Carla van de Wiel, directievoorzitter HagaZiekenhuis en lid raad van bestuur RHG, besloten dat zij met ingang van 3 maart 2022 haar werkzaamheden beëindigt.

Lees verder 

Jeroen van Roon treedt na ontvlechting terug uit RvB Reinier Haga Groep

17 december 2021

Van Roon rondt proces van ontvlechting af en vervolgt loopbaan bij Boer & Croon.

Lees verder 

Bestuurders RHG voldoen aan WNT

10 december 2021

In Zorgvisie is een artikel gepubliceerd over de beloning van bestuurders van de Reinier Haga Groep. In reactie op dit bericht kunnen we bevestigen dat de beloning van de bestuurders voldoet aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Zowel bestuurders in vaste dienst als interim bestuurders houden zich aan deze maximum norm.

Lees verder 

Bestuursverslag 2020 verschenen

17 november 2021

Vandaag publiceert de Reinier Haga Groep haar bestuursverslag over 2020. Hieronder staat het voorwoord van Jeroen van Roon, voorzitter a.i. van de raad van bestuur. Hij blikt terug op het bijzondere COVID-19 jaar, de ontvlechting, enkele bijzonderheden van de drie ziekenhuizen en geeft aan dat dit het laatste jaarverslag van de RHG zal zijn. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van […]

Lees verder 

Overlijden Erik Booden

2 november 2021

Op 2 november ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Erik Booden onverwacht is overleden. Dit raakt ons diep.

Lees verder 

Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Lees verder 

RHG neemt voorgenomen besluit over ontvlechting

16 september 2021

HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis streven naar fusie, Reinier de Graaf gaat zelfstandig verder

Lees verder 

Ben van Miltenburg nieuw lid raad van toezicht RHG

12 oktober 2020

Ben van Miltenburg is per 8 oktober 2020 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Reinier Haga Groep (RHG). Wim Oosterom en Dorine Wekking zijn teruggetreden als toezichthouders vanwege het einde van hun termijn. Gelet op het ingezette ontvlechtingsproces van de RHG geldt de benoeming voor de resterende periode waarin RHG bestaat en wordt er voor deze periode […]

Lees verder 

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder 

2019 was ‘een bewogen jaar’ voor Reinier Haga Groep

5 juni 2020

2019 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) ‘een bewogen jaar’. Dat zegt interim bestuursvoorzitter en CFO Jeroen van Roon in het voorwoord van het Jaarverslag 2019 van de RHG. “Bestuurlijk is er een intensieve discussie gevoerd over de vraag of de ziekenhuizen de stap van een bestuurlijke naar een juridische fusie moeten maken. Besloten is om dat niet te […]

Lees verder 

Diana Monissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

2 april 2020

Elmer Mulder, de voorzitter van de raad van toezicht (RvT), verlaat de Reinier Haga Groep (RHG) per 1 april omdat zijn termijn is verstreken. Diana Monissen is per die datum de nieuwe voorzitter van de RvT. Elmer Mulder was tien jaar betrokken bij RHG en zijn voorgangers. Hij blikt terug op een turbulente periode waarin mooie dingen zijn bereikt. Mulder: […]

Lees verder 

Directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese vertrekt bij Reinier de Graaf

23 maart 2020

Stefan Kroese stopt als directeur Bedrijfsvoering bij Reinier de Graaf. Per 1 mei a.s. gaat hij een nieuwe uitdaging aan als voorzitter raad van bestuur bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Waarnemend voorzitter RHG Jeroen van Roon spreekt over ‘toeval’, dat deze benoeming zo vlak na het tijdelijk vertrek van Martin van Rijn bekend is geworden. “Dat zijn aanstelling nu gebeurt waarin […]

Lees verder 

Martin van Rijn tijdelijk minister

20 maart 2020

Martin van Rijn is tijdelijk teruggetreden als voorzitter van de raad van bestuur. Hij is door de premier gevraagd om Bruno Bruins te vervangen. De benoeming is tijdelijk, voor de duur van de Corona-crisis. Jeroen van Roon zal zijn taken waarnemen tot het moment dat de Raad van Toezicht een besluit heeft genomen over zijn vervanging. Martin van Rijn: ‘Ik […]

Lees verder 

Jeroen van Roon interim CFO Reinier Haga Groep

28 februari 2020

Jeroen van Roon is per 1 maart CFO van de Reinier Haga Groep. De raad van toezicht heeft hem tijdelijk benoemd, vanwege het onderzoek naar de consequenties van ontvlechting van de groep. Hij volgt Huub Wieleman op. Voorzitter van de Raad van Toezicht Elmer Mulder is enthousiast over de komst van Jeroen van Roon. “Onze groep staat voor belangrijke beslissingen […]

Lees verder 

Mededeling raad van bestuur Reinier Haga Groep

27 november 2019

De Reinier Haga Groep is al enige tijd in gesprek over de toekomst van de samenwerking tussen de drie ziekenhuizen. De raad van bestuur neemt kennis van het standpunt van de medische staf van Reinier de Graaf in deze. De raad van bestuur zal hierover nader overleg voeren in samenspraak met de raad van toezicht.

Lees verder 

500ste prostaatkankeroperatie met Da-Vinci robot

1 oktober 2019

Een mijlpaal voor het Reinier Haga Prostaatkanker centrum vandaag. Urologen Jasper Tijsterman en John van der Hoeven voeren vandaag gezamenlijk hun vijfhonderdste prostaatkankeroperatie uit met behulp van de Da-Vinci robot. Lees het hele bericht op de website van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum

Lees verder 

Reinier Haga Orthopedisch Centrum bereikt hoogste punt

4 juli 2019

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is woensdag 3 juli pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.

Lees verder 

Martin van Rijn voorzitter Transmurale Zorg Den Haag e.o.

6 juni 2019

Martin van Rijn (voorzitter Reinier Haga Groep) is per 1 juni voorzitter van Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. geworden. Van Rijn volgt daarmee Renée Barge (voormalig lid RvB Haaglanden Medisch Centrum) op. Transmurale Zorg is een bestuurlijk samenwerkingsverband van zorg en welzijn partijen in de regio Haaglanden. De stichting heeft als doel om knelpunten in de keten van zorg […]

Lees verder 

Bestuursverslag 2018

Het jaar 2018 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) de vooravond van veel veranderingen. Dat kwam en komt tot uitdrukking in een aantal grote ontwikkelingen. Die staan uitgebreid beschreven in het bestuursverslag 2018 (pdf). Hieronder het voorwoord van bestuursvoorzitter Martin van Rijn.

Lees verder 

Sollicitatietraining aan VMBO-leerlingen

15 maart 2019

‘Heb jij nog vragen?’, zegt Paul Doop aan het einde van het sollicitatiegesprek. ‘Ja, zegt Mitchell (15), stoer zwart T-shirt, blond haar in een staartje. Zijn armen liggen ontspannen op tafel. Mitchell kijkt ook Martin van Rijn aan. ‘Hoe is de sfeer bij jullie op de afdeling?’ Het is 08.30 uur in de ochtend en we zijn op het Wellant […]

Lees verder 

Minister benoemt Martin van Rijn tot nieuwe voorzitter raad van toezicht AFM

30 januari 2019

Bestuursvoorzitter Martin van Rijn van de Reinier Haga Groep is door minister Wopke Hoekstra van Financiën benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Martin van Rijn is al sinds 1 februari 2018 lid van de rvt van de AFM. Lees hier het bericht van de AFM

Lees verder 

Artikel Mijn Zaak Zoetermeer

9 november 2018

Aan alles is te merken dat de Reinier Haga Groep nu al trots is op het Orthopedisch Centrum. Dat is ook niet zo vreemd. De zelfstandige focuskliniek Orthopedie wordt dé plek voor behandelingen van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Liefst 20 orthopeden van de drie Reinier Haga Groep, HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf (Delft en Voorburg) […]

Lees verder 

Bouw Reinier Haga Orthopedisch Centrum begonnen

12 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober startte de bouw van het Reinier Haga Orthopedisch Centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Volgens planning zal het centrum in het eerste kwartaal van 2020 geopend worden.

Lees verder 

Cliëntraden Reinier, Haga en LangeLand bij elkaar

21 september 2018

Op 20 september kreeg de cliëntenraad van Reinier bezoek van de cliëntenraden van het HagaZiekenhuis en Langeland. Het doel van deze jaarlijkse bijeenkomst is om actuele onderwerpen te bespreken en contacten te onderhouden. De bijeenkomst wordt elk jaar in een andere ziekenhuis gehouden om een specifieke werkwijze in dat ziekenhuis onder de aandacht te brengen. Dit jaar was het dus […]

Lees verder 

Kans op incontinentie en impotentie sterk afgenomen

20 september 2018

De eerste resultaten van het Reinier Haga Prostaatkankercentrum in Delft zijn veelbelovend. Door de intensieve samenwerking van specialisten uit diverse vakgroepen op één locatie, precisiediagnostiek en de nieuwste operatiemethodes, lukt het aantoonbaar beter om tijdens prostaatkankeroperaties al het kankerweefsel in één keer weg te snijden. Ook kampen veel minder patiënten met ernstige bijwerkingen van incontinentie en impotentie. 80 procent weer […]

Lees verder 

Carla van de Wiel nieuwe directievoorzitter HagaZiekenhuis

30 augustus 2018

Drs. Carla van de Wiel, MMC wordt per 1 december 2018 de nieuwe directievoorzitter van het HagaZiekenhuis. In deze functie wordt zij tevens benoemd tot lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Samen met medisch directeur dr. Karel Ronday zal zij het directieteam van het HagaZiekenhuis vormen. Zij volgt dr. mr. Rolf de Folter op, die […]

Lees verder 

Heleen van Nispen programmadirecteur Strategie

12 juli 2018

Heleen van Nispen is vanaf 13 augustus 2018 programmadirecteur Strategie bij de Reinier Haga Groep. Zij wordt verantwoordelijk voor de regie en uitvoering van de strategische agenda van de groep.

Lees verder 

Reinier Haga Groep koploper bij verbeteren medicatieoverdracht

22 juni 2018

De drie ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep (RHG), Reinier de Graaf in Delft, HagaZiekenhuis in Den Haag en Langeland in Zoetermeer, hebben als eerste in Nederland aangetoond dat ze hun medicatieoverdracht met apotheken goed op orde hebben. Hierdoor ontvangen de ziekenhuizen nu VIPP-subsidie. VIPP staat voor Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional. Dit is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, […]

Lees verder 

Eerste RHG-zorgpad van het Hartcentrum is een feit

8 juni 2018

Medewerkers van het HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf en LangeLand Ziekenhuis vierden onlangs gezamenlijk een feestje. De reden? Er werd met elkaar een zorgpad Coronaire Bypass Chirurgie (CABG = coronary artery bypass grafting) ontwikkeld. De eerste in een reeks van zorgpaden die de ziekenhuizen ontwikkelen voor de 3 ziekenhuizen samen. Het CABG-zorgpad is bedoeld voor patiënten uit een van de ziekenhuizen […]

Lees verder 

Bestuursverslag 2017 Reinier Haga Groep

7 juni 2018

Voor de Reinier Haga Groep stond 2017 in het teken van verdieping van de samenwerking tussen Reinier de Graaf (Delft), HagaZiekenhuis (Den Haag) en LangeLand Ziekenhuis (Zoetermeer). Doel hiervan is ervoor te zorgen dat we een breed pakket van zorg op topniveau toegankelijk houden voor patiënten in ons verzorgingsgebied. De ontwikkelingen, zowel strategisch, bestuurlijk als financieel, zijn te lezen in […]

Lees verder 

Reinier Haga opent prostaatkankercentrum

16 april 2018

De Reinier Haga Groep (RHG) opent vandaag de deuren van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie. “Deze krachtenbundeling leidt tot de beste medische zorg. Zo bieden we prostaatkankerpatiënten de beste behandeling […]

Lees verder 

Reinier Haga Groep zet zorgplatform in voor uitwisseling patiëntgegevens

6 februari 2018

De ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep nemen als eerste in Nederland het Zorgplatform in gebruik. Met dit platform wordt eenvoudige uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgverleners en patiënten mogelijk gemaakt. Via het Zorgplatform kunnen patiëntgegevens vanuit het elektronisch patiëntendossier (EPD) eenvoudig, veilig en gestructureerd worden uitgewisseld tussen zorginstellingen. Daarnaast biedt het systeem ook de mogelijkheid voor patiënten om gebruik te […]

Lees verder 

Vacature directievoorzitter HagaZiekenhuis – Lid Raad van bestuur

27 januari 2018

De Reinier Haga Groep zoekt een directievoorzitter Hagaziekenhuis/Lid Raad van bestuur.

Lees verder 

Enthousiaste minister De Jonge (VWS) op werkbezoek in Haga

24 januari 2018

Rayvanjo Gerritse, patiëntje van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ), straalt als minister Hugo de Jonge van VWS even met hem en zijn – net in elkaar geknutselde – robot komt spelen. Woensdag 24 januari was de minister twee uur lang te gast op de e-Healthweek in het HagaZiekenhuis en het JKZ.

Lees verder 

Met sterk leiderschap meer samenwerking tussen zorginstellingen

9 januari 2018

Zorginstellingen staan voor grote uitdagingen. Door vergrijzing zijn er veel ouderen met meerdere vragen dan alleen over zorg. Dat vraagt om een meer integrale benadering, terwijl de zorg in Nederland juist in hokjes is georganiseerd. Samenwerking tussen zorginstellingen is meer dan ooit nodig, stelt oud-staatssecretaris Martin van Rijn, sinds kort bestuurder van de Reinier Haga Groep. Lees het hele bericht […]

Lees verder 

Martin van Rijn nieuwe voorzitter Reinier Haga Groep

13 november 2017

Martin van Rijn wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Hij volgt Chiel Huffmeijer op, die met pensioen is gegaan. Martin van Rijn begint op 15 november 2017. De raad van bestuur van de Reinier Haga Groep bestaat naast de voorzitter uit de drie directievoorzitters van de ziekenhuizen: Rolf de Folter (HagaZiekenhuis, a.i.), […]

Lees verder 

Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

18 oktober 2017

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Als alles volgens planning verloopt, opent de RHG in 2019 de deuren van het nieuwe, moderne centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Lees verder