Nucleaire onderzoeken voor LangeLand uitgevoerd in Den Haag en Delft

21 november 2016

Met ingang van 1 november jongstleden heeft het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) een deel van de nucleaire onderzoeken overgeheveld van het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) in Gouda naar het Reinier de Graaf ziekenhuis en HagaZiekenhuis. Het gaat in eerste instantie om alle nucleaire onderzoeken die jaarlijks worden uitgevoerd in het Groene Hart Ziekenhuis.

Daarnaast is het de bedoeling dat het deel van de SPECT-CT’s dat bij HMC (voorheen MCH) werd uitgevoerd, op termijn ook naar het HagaZiekenhuis wordt overgeheveld. Wie in het LangeLand Ziekenhuis een dergelijke scan nodig heeft, kan daarvoor voortaan terecht bij zijn topklinische partners in Den Haag en Delft.

Ook voor een longscan met een PET-CT gaan patiënten van LLZ voortaan naar HagaZiekenhuis. Voorheen gingen patiënten van het LLZ hiervoor naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Voorlopig vinden in Gouda nog wel andere PET-CT onderzoeken plaats. Dit heeft te maken met bestaande afspraken met het GHZ.

Veilig en snel

De gegevens van de scan gaan inmiddels via een beveiligde verbinding tussen de drie ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep direct naar de specialist van het LangeLand Ziekenhuis. Dat werkt dus veel sneller en veiliger dan voorheen. Het is nu niet meer nodig om een cd of dvd met de gegevens op te sturen. Patiënten van LLZ kunnen nu snel terecht voor een scan, en wie dat nodig heeft krijgt voorrang. Zo werken de drie ziekenhuizen steeds intensiever samen binnen de Reinier Haga Groep.

Jeroen van Roon treedt na ontvlechting terug uit RvB Reinier Haga Groep

17 december 2021

Van Roon rondt proces van ontvlechting af en vervolgt loopbaan bij Boer & Croon.

Lees verder 

Bestuurders RHG voldoen aan WNT

10 december 2021

In Zorgvisie is een artikel gepubliceerd over de beloning van bestuurders van de Reinier Haga Groep. In reactie op dit bericht kunnen we bevestigen dat de beloning van de bestuurders voldoet aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Zowel bestuurders in vaste dienst als interim bestuurders houden zich aan deze maximum norm.

Lees verder 

Bestuursverslag 2020 verschenen

17 november 2021

Vandaag publiceert de Reinier Haga Groep haar bestuursverslag over 2020. Hieronder staat het voorwoord van Jeroen van Roon, voorzitter a.i. van de raad van bestuur. Hij blikt terug op het bijzondere COVID-19 jaar, de ontvlechting, enkele bijzonderheden van de drie ziekenhuizen en geeft aan dat dit het laatste jaarverslag van de RHG zal zijn. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van […]

Lees verder 

Overlijden Erik Booden

2 november 2021

Op 2 november ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Erik Booden onverwacht is overleden. Dit raakt ons diep.

Lees verder 

Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Lees verder