Nucleaire onderzoeken voor LangeLand uitgevoerd in Den Haag en Delft

21 november 2016

Met ingang van 1 november jongstleden heeft het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) een deel van de nucleaire onderzoeken overgeheveld van het Groene Hart ziekenhuis (GHZ) in Gouda naar het Reinier de Graaf ziekenhuis en HagaZiekenhuis. Het gaat in eerste instantie om alle nucleaire onderzoeken die jaarlijks worden uitgevoerd in het Groene Hart Ziekenhuis.

Daarnaast is het de bedoeling dat het deel van de SPECT-CT’s dat bij HMC (voorheen MCH) werd uitgevoerd, op termijn ook naar het HagaZiekenhuis wordt overgeheveld. Wie in het LangeLand Ziekenhuis een dergelijke scan nodig heeft, kan daarvoor voortaan terecht bij zijn topklinische partners in Den Haag en Delft.

Ook voor een longscan met een PET-CT gaan patiënten van LLZ voortaan naar HagaZiekenhuis. Voorheen gingen patiënten van het LLZ hiervoor naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Voorlopig vinden in Gouda nog wel andere PET-CT onderzoeken plaats. Dit heeft te maken met bestaande afspraken met het GHZ.

Veilig en snel

De gegevens van de scan gaan inmiddels via een beveiligde verbinding tussen de drie ziekenhuizen van de Reinier Haga Groep direct naar de specialist van het LangeLand Ziekenhuis. Dat werkt dus veel sneller en veiliger dan voorheen. Het is nu niet meer nodig om een cd of dvd met de gegevens op te sturen. Patiënten van LLZ kunnen nu snel terecht voor een scan, en wie dat nodig heeft krijgt voorrang. Zo werken de drie ziekenhuizen steeds intensiever samen binnen de Reinier Haga Groep.

Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Lees verder 

RHG neemt voorgenomen besluit over ontvlechting

16 september 2021

HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis streven naar fusie, Reinier de Graaf gaat zelfstandig verder

Lees verder 

Ben van Miltenburg nieuw lid raad van toezicht RHG

12 oktober 2020

Ben van Miltenburg is per 8 oktober 2020 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Reinier Haga Groep (RHG). Wim Oosterom en Dorine Wekking zijn teruggetreden als toezichthouders vanwege het einde van hun termijn. Gelet op het ingezette ontvlechtingsproces van de RHG geldt de benoeming voor de resterende periode waarin RHG bestaat en wordt er voor deze periode […]

Lees verder 

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder