Patricia Jaeger, algemeen directeur Orthopedisch Centrum Reinier Haga Groep

21 september 2017

De raad van bestuur van de Reinier Haga Groep heeft drs. Patricia Jaeger met ingang van 1 oktober a.s. benoemd tot algemeen directeur van het nieuw op te zetten Orthopedisch Centrum in Zoetermeer, dat in 2019 geopend wordt.

Patricia Jaeger heeft medicijnen gestudeerd aan de VU Amsterdam en heeft daarna diverse managementfuncties bekleed bij de 1ste lijn Amsterdam en het Meander Medisch Centrum. De raad van bestuur van de Reinier Haga Groep is ingenomen met de benoeming van Patricia Jaeger en wenst haar veel succes.

Over het Orthopedisch Centrum

De Reinier Haga Groep bouwt een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie in Nederland. In deze focuskliniek wordt de orthopedische chirurgie voor volwassenen van de ziekenhuizen Reinier de Graaf, Haga en LangeLand geconcentreerd. De patiënt krijgt hier zijn diagnose en eventueel de voor- en nabehandeling.

Het centrum wordt gebouwd naast het LangeLand en krijgt met dit ziekenhuis ook een directe verbinding. Het krijgt een eigen operatiekamercomplex met vier OK’s, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten.
In de drie ziekenhuizen blijven de poliklinieken van de orthopedie normaal gehandhaafd. Ook de orthopedische traumazorg en de kinderorthopedie blijven in HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf en LangeLand Ziekenhuis.

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder 

2019 was ‘een bewogen jaar’ voor Reinier Haga Groep

5 juni 2020

2019 was voor de Reinier Haga Groep (RHG) ‘een bewogen jaar’. Dat zegt interim bestuursvoorzitter en CFO Jeroen van Roon in het voorwoord van het Jaarverslag 2019 van de RHG. “Bestuurlijk is er een intensieve discussie gevoerd over de vraag of de ziekenhuizen de stap van een bestuurlijke naar een juridische fusie moeten maken. Besloten is om dat niet te […]

Lees verder 

Diana Monissen nieuwe voorzitter raad van toezicht

2 april 2020

Elmer Mulder, de voorzitter van de raad van toezicht (RvT), verlaat de Reinier Haga Groep (RHG) per 1 april omdat zijn termijn is verstreken. Diana Monissen is per die datum de nieuwe voorzitter van de RvT. Elmer Mulder was tien jaar betrokken bij RHG en zijn voorgangers. Hij blikt terug op een turbulente periode waarin mooie dingen zijn bereikt. Mulder: […]

Lees verder 

Directeur bedrijfsvoering Stefan Kroese vertrekt bij Reinier de Graaf

23 maart 2020

Stefan Kroese stopt als directeur Bedrijfsvoering bij Reinier de Graaf. Per 1 mei a.s. gaat hij een nieuwe uitdaging aan als voorzitter raad van bestuur bij de Noordwest Ziekenhuisgroep. Waarnemend voorzitter RHG Jeroen van Roon spreekt over ‘toeval’, dat deze benoeming zo vlak na het tijdelijk vertrek van Martin van Rijn bekend is geworden. “Dat zijn aanstelling nu gebeurt waarin […]

Lees verder