Financieringsovereenkomst voor bouw Orthopedisch Centrum

18 oktober 2017

De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Als alles volgens planning verloopt, opent de RHG in 2019 de deuren van het nieuwe, moderne centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Er is intensief onderhandeld over de financiering van nieuwbouw van het Orthopedisch Centrum. De afgelopen weken werden de afspraken tot in de finesses uitgewerkt in een overeenkomst tot financiering. Deze is woensdag 18 oktober jl. getekend in aanwezigheid van direct betrokken orthopeden, directieleden RHG en vertegenwoordigers van ABN AMRO. Met het verstrekken van deze financiering is ABN AMRO toegetreden tot het bestaande bankenconsortium van de Reinier Haga Groep.

Planning

Nu de financiering voor de nieuwbouw rond is, wordt als eerste het definitieve ontwerp afgemaakt. De verwachting is dat medio 2018 de eerste paal in de grond wordt geslagen. Over de concrete veranderingen worden patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden in de komende periode uitgebreid geïnformeerd door de gemeente Zoetermeer en de Reinier Haga Groep. Onder andere via de lokale media en een bijeenkomst voor omwonenden in het LangeLand Ziekenhuis op 2 november a.s.

Toekomstbestendig

Financieel directeur RHG Huub Wieleman: ‘We zijn heel blij dat ABN AMRO groot vertrouwen heeft getoond in de toekomst van ons nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Directievoorzitter Langeland Erik Booden: ”Geweldig dat we de financieringsovereenkomst vandaag hebben ondertekend en nu met volle vaart vooruit kunnen.”

 

Fotobijschrift: Links: Erik Booden directeur LLZ/ lid raad van bestuur RHG. Rechts: Rob van den Beld, relatiemanager Healthcare ABN AMRO

Pier Eringa versterkt Reinier Haga Groep

1 oktober 2021

Met ingang van 1 oktober is Pier Eringa (60) benoemd tot lid raad van bestuur van de Reinier Haga Groep (RHG) en directievoorzitter a.i. van het LangeLand Ziekenhuis.

Lees verder 

RHG neemt voorgenomen besluit over ontvlechting

16 september 2021

HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis streven naar fusie, Reinier de Graaf gaat zelfstandig verder

Lees verder 

Ben van Miltenburg nieuw lid raad van toezicht RHG

12 oktober 2020

Ben van Miltenburg is per 8 oktober 2020 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Reinier Haga Groep (RHG). Wim Oosterom en Dorine Wekking zijn teruggetreden als toezichthouders vanwege het einde van hun termijn. Gelet op het ingezette ontvlechtingsproces van de RHG geldt de benoeming voor de resterende periode waarin RHG bestaat en wordt er voor deze periode […]

Lees verder 

Nieuwste robot-technologie spoort prostaatkanker nog beter op

12 augustus 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum (PKC) in Delft voert sinds kort Robot geleide MRI prostaat-biopten uit bij patiënten met kleine afwijkingen in de prostaat. Met de innovatieve Robot Biopteur, die is geschonken door Team Westland, kunnen biopten nog nauwkeuriger en minder pijnlijk worden afgenomen. Het PKC is het eerste centrum in de provincie Zuid-Holland waar radiologen werken met de Robot Biopteur.  […]

Lees verder 

Martin van Rijn komt niet terug naar RHG

10 juni 2020

Martin van Rijn komt niet terug als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep. Voorzitter Diana Monissen meldt dat de raad van toezicht heeft ingestemd met zijn verzoek het dienstverband te beëindigen. “We bedanken hem zeer voor zijn inzet voor onze groep. We zijn er ook trots op dat hij de afgelopen periode als tijdelijk minister voor Medische Zorg en Sport […]

Lees verder